22 Jun 2010

Dagens lilla trädgårdsprojekt

Mitt projekt för idag har gått ut på att fixa till lite i vårt land vid köksfönstret. Här steg för steg...

1. Problem nummer ett: Valters vita smultron har vuxit sig gigantiska. Jag är trött på att hålla efter eländet, så därför får de en ny hemvist som granne med krusbärsbuskarna.

2. Problem nummer två: "gräset" (kommer inte ihåg vad det heter) är nog snyggt, men det vill ta över allt det bara kan. Det ska bort!

3. Det var inget lätt arbete att bli av med "gräset", men nu har jag lyckats bli av med största delen av rötterna. Antar att jag hamnar att riva upp många tappra nya grässtrån, som vill fortsätta att växa på sin gamla plats.

4. Jag planterade "gräset" i en hink. Kanske trivs "gräset" där och klarar sig, eller så inte. Vi får väl se.
5. Till sist planterade jag två små söta buxbombuskar i landet i stället. Hoppas att de kommer att trivas hos oss. Nu en stor mugg kaffe och en bulle!

Pantone-muggar

Jag skulle önska mig ett helt gäng av dessa underbara Pantone-muggar i alla möjliga fina färger.
Skulle jag kunna få ett större kök samtidigt?
Snälla, snälla, snälla...

Bild från Graham and Green.

21 Jun 2010

Måndag morgon

Måndag morgon är så här igen efter ett skönt veckoslut. Mestadels har det blivit att pyssla och fixa här hemma, men på lördagen blev det äntligen av. Vi tog oss till den sprillans nya Ikea i Lahdesjärvi (alldeles utanför centrum av Tammerfors). "Vår" Ikea är nu störst i Finland (...skryt, skryt...), så det är intressant att jämföra med de andra. Storleksmässigt var det svårt att säga nåt om stället, men restaurangen var i alla fall väl tilltagen. Hela familjen njöt av deras köttbullar till lunch. Valter åt så det stod härliga till, men förstås blev det inga bilder av det, för hans glömska morsa hade lämnat kameran hemma. Några små grejer kom med hem, fastän vi inte egentligen ha planerat att köpa så mycket. Favoriten bland mina inköp är tavlan Olunda med alfabetet. Jag hade tänkt hänga upp den i trappan till övre våningen. Som sällskap ska den få en fotovägg med svartvita foton i svarta ramar. Min fotovägg är ännu bara i planeringsstadiet, men kanske jag skulle få den fixad till i höst...
På eftermiddagen och kvällen blev det sen förstås att följa med Victorias och Daniels bröllop på TV. Valter tyckte att det bästa var alla de fina hästarna, den gamla bilen och JAS-planen...

Hoppas ni alla får en fin midsommarvecka!

Bilder lånade från Ikea och Yle.

18 Jun 2010

Fredagsfunderingar i regnet


Sitter hemma och tittar ut på regnet som i sakta mak faller ner. Visst kan man säkert kalla det sommarregn, men jag hade liksom hoppats på sol och värme idag. Men det blir ju som sagt inte riktigt alltid som man vill... Det fina med allt regnet, är ju ändå att allting växer så det bara knakar, och jag behöver inte komma ihåg att vattna. Det är helt onödigt att sura över det trista vädret, för det kan jag ju ändå inte ändra på. Kanske solen ännu hinner skina senare idag! Tills dess är det bara att göra det bästa av situationen, dvs fram med största tekoppen.


Trevligt veckoslut!

Tävling hos New England Style

Jag är med och tävlar om en Pappelina-matta på bloggen New England Style.
Klicka här så kan du också delta!

17 Jun 2010

170610

Solen skiner där ute,
och det här är mina planer för idag: En bild säger ju mer än 1000 ord...
Ha en trevlig dag, allesammans!

PS. Kolla in humorvarianten av det så populära temat!

Bilderna är lånade från Fabiola & Sing Sing och keepcalmandcarryon.com.

Dagens "vill ha"...

Titta vilka underbara små MacAlister boots jag hittade i J.Crew's julikatalog!
De skulle vara perfekta åt Junior.
Mamma vill ha!

16 Jun 2010

ABC...


Tidigare i våras var jag in på den fina bloggen Huset utanför stan. Då blev jag helförtjust i de virkade bokstäverna bloggerskan gör.
Nu har du chansen att vinna en valfri bokstav. Jippiii!
Klicka vidare här.

J.Crew hos Net-a-Porter!




Läste för ett tag sedan i brittiska Glamour att Net-a-Porter har börjat sälja en del J.Crew.
Det var då minsann på tiden!

Läs mera här!

Utlottning av Green Gate, Cath Kidston och blomsterbilder

Här kommer det info om massor med roliga utlottningar på olika bloggar. Lycka till!
Anna på Vita verandan har en Green Gate-utlottning.
Klicka dig dit!
Dessutom har Lena på Sweet House en annan Green Gate-utlottning.
Henne hittar du här! Hos Vitt och blått kan du vinna jättefina blad ur en gammal flora.
Tävla här!
...och sist men inte minst...
Carina på Kardemumma lottar ut söta dukar från Cath Kidston.
Kolla in hennes blog här!

15 Jun 2010

Free DIY Adirondack Chair Plans




Råkade hitta gratis ritningar och instruktioner på nätet till hur man kan bygga en adirondack chair. Skulle det månne vara nåt?

Min vardag i närbil(d)

Bilar, bilar, bilar...
Hemma hos oss gäller det minsann att se sig för var man stiger. Dessutom märker Junior genast om någon bil har flyttats på eller om någon fattas.

New England flaggirlang från Maileg

God morgon!

Jag började dagen med att läsa diverse härliga bloggar. Inte illa, eller hur? Hos Vita villa vila läste jag ett äldre inlägg, där jag såg den underbaraste flaggirlangen någonsin. Vilken tur att Jessica hade skrivit ut mera information om den! Fortsatte på det spåret, och hittade den till salu hos Julias vita drömmar (398 SEK för en 170 cm lång girlang med 9 vimplar). Jag vet ännu inte riktigt om den skulle passa i Valters rum, eller skulle jag hitta på nåt annat med den, men den finns helt klart på "skulle-vilja-ha-listan".
Bilderna är lånade från Julias vita drömmar.


PS. Jag hittade senare samma girlang hos Ihan pieni putiikki.

14 Jun 2010

Köpenhamn 10-12.6.2010

Med Valter i tryggt förvar hos farmor & farfar passade J & jag på att åka till Köpenhamn för några dagar. Den här gången övernattade vi på det nyöppnade Omenahotelli nära järnvägsstationen. Läget var bra, rummet städigt och priset (42 euro!) gick inte av för hackor. Kan varmt rekommenderas! Det regnade mest hela tiden, så mina storslagna planer på att ta massor med foton under resan gick helt i stöpet. Hade ingen som helst lust med det i allt det gråa och blöta. Här är i alla fall utsikten från vårt hotellrum.
Det blev att vandra omkring mycket på stan, titta på folk, äta gott och shoppa lite. Apropå people watching, visst hade jag hört att vårens hetaste trend i Köpenhamn var att gå med gummistövlar. Jovisst, det höll minsann i sig ännu. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så många par gummistövlar på en så kort tid. Helst av allt skulle de vara av märket Hunter eller Ilse Jacobsen. Om man inte gick klädd i ovannämnda fottyg, så gällde ballerinan, Converse eller högklackat.
Vi fick under den här resan uppleva hur det är att vara med när Guccis rea börjar. Stället svämmade över med köpglada japaner! Jag valde att hellre spendera mina välförtjänta pengar hos Mulberry. Kom hem med ett brunt flätat bälte, en mörkblå mössa och en nyckelring. Den här gången passade jag dessutom på att köpa lite mera grejer från Skagerak. Hushållspappershållaren, underläggen och glasunderläggen kommer att få ett gott hem hos oss. Tog också en sväng till Söstrene Grene vid Amagertorv. Köpte två utbytbara diskborstar, dvs bara borsten, för att använda som nagelborstar här hemma. Det är visst meningen att man ska köpa ett träskaft, som sedan spänns fast med en metalltråd runt övre delen av borsten. Tro mej, nagelborstar behövs minsann! Det är alltid någon hemma hos oss, som har smutsiga händer... Och sen a blast from the past... på Kastrup fick jag avnjuta en Starbucks. Det var bra länge sen sist! Undrar när de tänker komma till Finland? Hemresan gick bra efter en mindre försening. Väl i Helsingfors väntade vi, och väntade lite mer på vår väska, tills vi insåg att den inte kommer. Skralt, Blue1! Hur kan ni tappa bort en väska som checkas in i Köpenhamn, och som sen ska åka raka spåret till Helsingfors? Väskan anlände hem till oss ett dygn senare... med taxi. Läste alla nya lappar som hade klistrats på den och kom fram till att den hade upphittats i Stuttgart, och därefter åkt via München till Helsingfors för att sen transporteras hem till oss i Tammerfors. Som tur var den hel!
PS. Abercrombie & Fitch håller på att öppna en affär alldeles bredvid Illum. Vet inte när, men för tillfället bygger de bara värre.