9 Jul 2010

Fredagsfunderingar i duggregnet

Go' fredag på er alla!
Ute faller ett stilla sommarregn, Valter somnade nyss och jag är lämpligt mör i kroppen själv. Skulle sitta bra med en stor kopp te och läsa lite Sköna hem. Sedan kanske en liten tupplur?
Nu börjar J's semester, så vi kommer att vara på språng en hel del, och därför kommer det nog inte att bli så många inlägg på ett tag framöver. Men jag kan nog inte hålla mej från att titta in nu och då... ;)

Trevligt veckoslut!

Bild: Studio Dreyer Hensley hos Sweet Paul

8 Jul 2010

Kuddar, kuddar...


Valter och jag var på en liten tur till Putiikki rannalla för att kolla in rean. -40% för alla, och -60% för stamkunderna. Inte illa! En härlig Tommy Hilfiger jeanskjol med guldknappar kom med hem...
Mest förtjust blev jag i Artwoods denimkuddar, som också såldes där. Sådana kuddar skulle göra sig alldeles utmärkt på vår terass hemma eller ute på stugan.
Artwoods kuddar kändes mycket mer välstoppade och välgjorda än liknande kuddar som säljs på Hemtex (den längst ner i högen på bilden nedanför). Prisskillnaden var inte heller så stor, 27,50 jämfört med 19,90. Hmmm...
Kan man verkligen ha för många kuddar?



Bilder lånade från Artwood och Hemtex.

7 Jul 2010

2 år i Finland


För jämt två år sedan flyttade vi tillbaka till Tammerfors efter tre år i Charlotte, North Carolina. Då var Valter en liten knatte på 1½, som knappt klarade av att gå på ojämn mark. Var skulle han ha lärt sig det? Killen var uppväxt på heltäckande mattor och asfalt...

Idag är det stora killen på 3½ år, som åkte på utflykt in till stan med mamma. Först blev det huvudbiblioteket Metso (...mycket hjälpsam ung man!), och sen kollade vi in den stora rörliga stenbollen i Hämeenpuisto.

Därefter blev vi kulturella värre, och tittade på lite modern konst på ett elskåp. Ganska fint faktiskt!

Nästa anhalt var Radiokirppis, stans bästa loppis. Sen bröt ösregnet ut... Den ursprungliga planen var att efter Radiokirppis köpa glass och kolla på folk nere på Laukontori, men det lyckades ju inte riktigt. I stället blev det kaffe/saft och bulle på ett café i Saluhallen för två mer eller mindre regnvåta vandrare.




6 Jul 2010

Svenskt Tenn på nätet

Svenskt Tenn har nu äntligen öppnat web shop, så det är inte längre nödvändigt att vallfärda till Strandvägen 5 för att shoppa loss lite.
Hurra, ropar vi alla, som inte bor i Stockholm! Vad sägs om min nya favorit?
Väskan (1400 SEK) finns i gult och i svart. Den skulle minsann bli väl använd och mycket älskad om den skulle hitta hem till mig.

Dessutom skulle jag sååååå gärna vilja ha ett helt gäng med elefantkuddar. Snälla jultomten, hoppas du brukar titta in på min blog, och råkar läsa det här...

Bilder lånade från Svenskt Tenn.

Floran i färg hos farmor
























































3 Jul 2010

God natt!

GANT
Efter en lång, solig dag är det dags att säga god natt.
I en säng, som den här från Gant, skulle jag vilja krypa ner och få somna.

Natti, natti, go vänner!

Produktinfo: Bandana print pillowcase och duvet, tartan check pillowcase och striped frame robe.

2 Jul 2010

I min bokhylla


Just nu läser jag boken Älskade hem som säljs på Ikea. Intressanta och inspirerande hem presenteras, men bäst av allt är att inte alla möbler kommer från Ikea, utan att det är en salig blandning av billigt och dyrt.
Me like!

1 Jul 2010

Modern konst


Igår var Valter och jag in på en sväng till stan. Först lite reashopping på Stocka och Duetto, och sen en saft- och lattepaus på bänkarna på gågatsstumpen på Tuomiokirkonkatu (mellan Stocka och Akademen).
Alldeles bredvid oss fanns lite modern konst. Vi stannade där länge och beundrade och pillade på konstverket. Det var massvis med leksaksdjur av plast, som hade gjutits in i genomskinlig plast, och sedan placerats ovanpå stora stenblock. Häftigt!