4 Jan 2007

Jul- och nyarsfirande i Charlotte





Battre sent an aldrig...
Pa sjalva julafton var det ca. +23C ute och harligt solsken fran en klarbla himmel. Vi hade roligt bara varre under dagen och promenerade med grannarnas hund Mr. B pa MacMullen Creek greenway. Kandes verkligen inte som julafton!


Pa morgonen, var tid (7 timmars tidsskillnad), talade vi med foraldrarna, som firade jul tillsammans i Kyrkslatt utan oss. Skulle ha varit roligt att vara dar med dem! Men det gick ju bara inte an, eftersom jag inte far flyga langre. Satter in en bild pa dem, sa kanske det kanns som om de alla inte ar sa langt borta.


Pa kvallen firade vi med vara grannar Dawn, Rob, Christin, Maggie & John + hundarna Yankee & Mr. B. I ar blev det lite annorlunda for oss, eftersom det firades en traditionell italiensk jul. Dvs innan midnatt ats endast fisk, inget kott. Traditionen pabjuder att det ska var 7 olika sorters fisk, men vi hade "bara" 6 sorter, vilket var mer an tillrackligt. Forst borjade vi med att ata pasta med olivolja & vitlok, 2 olika sorters vitloksbrod och "sallad" (= marinerad antipasti av olika slag). Sedan kom fisken (blackfiskringar, kammusslor, rakor, flundra, crab cakes, musslor). Vi at sa det nastan kom ut ut oronen pa oss. Till efterratt blev det kaffe & manga olika sorters cookies. Puh!


Den 25:e var for var del bara en ledig dag da det regnade hela tiden. Vi gjorde det basta av situationen och gick pa bio och sag The Holiday med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law & Jack Black. Kan varmt rekommenderas ifall man gillar filmer i stil med "Love, actually" och "Notting Hill".


Under mellandagarna hade vi brattom bara varre. Det var diverse lakarbesok, middagar hos bekanta eller bekanta hos oss pa middag. Daremellan gallde det att hinna kolla in reorna... Nyaret "firade" vi med att bara vara hemma och stalla i ordning for Valters ankomst. Nat annat skulle ingen av oss ha orkat med. Sakta men sakert borjar det val bli klart...



God Jul & Gott Nytt Ar pa er, allihopa!

PS. Hoppas julkorten jag skickade (...var visst ute ratt sa sent den har gangen...) kommer fram nagon gang under varvintern... Kom ihag att det ar tanksen som raknas!

2 comments:

Anonymous said...

Hej Ullis!
Tack för julhälsning! Roligt att följa er tillvaro over there via din blogg.
Vädret? Här i Uppsala väntar vi fortfarande på vintern som aldrig kommer. Däremot är det tydligen kallare än någonsin och snö i Teheran (enligt en tillförlitlig källa som varit där över jul).
Själva tillbringade vi julen i Saigon (varmt!) och där man firar jul stort. Jag är inte säker på om de vet vad de firar, men party var det! En massa uppmonterade julkrubbor i jättestorlek (typ 10 meter höga)med stall, jesusbarn, Maria och Josef. Men samtidigt i stallen också jultomtar och renar, plastis och bomullssnö. Snö i Betlehem...?? Ja, varför inte, åtminstone detta konstiga väderår.
Annars mår vi i den svenska grenen av släkten bra. Delar av oss har varit ute i världen (Bobben o Rita i Argentina, Anders o jag i Vietnam/Thailand), andra har firat jul hemma. Astrid har lärt sig cykla 2-hjuling,läsa och skriva, Hedda har fått en "sångmaskin/Kajaoke", Hjalmar och Ludvig cyklar 3-hjulingar ner för backar så de kan stoppa med sladd, Viktor utvecklar sina färdigheter via dataspel. Barn utvecklas fort!
Vi följer också Valters utveckling skall ni veta. Lycka til med allt ni står inför nu den närmaste tiden! Fortsätt blogga också sedan! Här får ni något att tänka på inför kommande småbarnsår: "Utveckling är en väg från nu till sedan. Vägen från nu till sedan går över medan. Det är medan som är värd mödan".
Kram från Babben

Ullis said...

Hej Babben!
Roligt att lasa vad du har skrivit. Det tog bara lite onodigt lange for mej att svara... forsta gangen jag laste vad du hade skrivit var pa sjukhuset nagra timmar efter att Valter hade kommit till varlden. Natet fungerade inte sa bra dar + jag hade en hel del annat att fundera pa. :)
Annars ar allt bra har med oss. Jonas har borjat jobba nu igen efter sin pappaledighet och jag har nyss varit ute och promenerat med Valter och grannens hund Mr. B. Fastan det var -4C i morse ar det nu +16C i solen och riktigt skont. Vitklovern blommade redan for ca 2 veckor sedan...
Du har sa ratt. Barn utvecklas jattefort. Vi ser varje dag nat slags forandring i Valter. For tillfallet ovas fardigheterna i att halla sjalv i nappen och att halla upp huvudet sjalv.
Kram pa er alla!