14 Oct 2009

Höst här hemma hos oss

Härom dagen sken solen så härligt, så vi bara måste vara ute. Vi njöt alla när vi promenerade och cyklade, speciellt Valter. Har nu haft två dagar höstlov hittills. Mitt jobb är så hektiskt hela tiden att det är alldeles underbart att få tillbringa lite tid för mej själv här hemma. Jag har inte egentligen gjort så mycket, mest har det varit smått pysslande och så har jag plockat undan saker och ting. Under vanliga jobbveckor känns det som om jag bara inte hinner med allt.

Igår var jag ute och grävde ner 50 st. krokuslökar. Insåg att marken var så hård på många ställen, att min lilla Fiskars-spade liksom inte räckte till. Vad göra? Jo, jag lånade ett järnspett, gjorde hål, ploppade i löken och lade på mull. Smart?!? Vilken "trädgårdsmästare", alltså...

Efteråt var det härligt skönt att få komma in och njuta av en stor kopp te. Jag har faktiskt tjuvstartat med att dricka julte...

Fortsatte sedan med att fixa till trattisarna jag fick av min granne Marja, som hade varit ute och vandrat i Seitseminen. Det otroliga är att jag har haft möjlighet att sitta ner och läsa en deckare. Alldeles underbart! Inget speciellt alls, bara vardagsliv med tvättmaskinen som surrar i bakgrunden.

2 comments:

Annika said...

Vi grävde också ner lökar i helgen. 600 st hade jag köpt. Pappa grävde o svor :)

Ullis said...

Jag förstår din pappa till 100%!
Trodde att det var illa att stå ensam ute i snålblåsten med lökar & järnspett... Men 600 st! Fint blir det alldeles säkert, men jag tycker synd om din pappa.