14 Jul 2007

Lite tid kvar ännu...Igen bloggar jag från Kyrkslätt. Cirkeln är nu sluten och vi är tillbaka där vi började. På måndag är det så dags att igen åka "hem" till NC. Tiden här i Finland har gått otroligt snabbt, men ändå har vi hunnit med massor.

Visumet fixade vi på amerikanska ambassaden i Helsingfors på måndagen efter midsommar. Tro det eller inte, men mitt besök tog endast 45 minuter! Ändå känns det ganska löjligt med allt extra besvär bara för att firman ändrat namn... Passade också på att å in en sväng på Stocka för att kolla in rean. Blev avskräckt av den starka euron... fastän det var rea.

Vi åkte som sagt sedan till Tammerfors för några dagar. Vi hade bett om att få ett lite större rum på Hotel Tammer, så att Valters säng och alla våra grejer skulle rymmas. Inte kunde vi då bara tro att de gav oss Mannerheim-sviten så där helt apropå! Häftigt värre! Hann med en hel del i Tammerfors, fastän det regnade mest hela tiden. Det var så skoj att träffa mina gamla arbetskompisar från Amuri + en massa andra bekanta.

På torsdagen åkte vi sen söderut mot Pargas till Valters mormor & morfar. Min faster Irja påstår alltid att vid Loimaa kan man se hurdant vädret är i Åbo och / eller Tammerfors. Det stämmer faktiskt! Det var extra roligt att komma dit, eftersom det var första gången mina föräldrar träffade sitt första barnbarn och dessutom hade jag inte träffat dem sedan vår Finlandssemester ifjol sommar. Sen på söndagen den 1.7.2007 blev det dop i Pargas kyrka och diverse informella festligheter efteråt hos mina föräldrar. Tack alla ni som var med! Det var så roligt att träffa er.

Efter "dopningen" bar det sedan av ut till Houtskär. Världen är minsann liten. I färjkön i Galtby, Korpo träffade vi på en av mina f.d. arbetskompisar i Tammerfors. Hon visste inget om skärgården och tyckte att allt var så häftigt. Hon kunde inte ens tro att hon var i Finland. Hmmm... skulle verkligen behövas lite mera kunskap om dylikt på finskt håll.

Efter vår skärikeikka blev det sen några dagar i Pargas, plus vi hann med att ta en liten sväng in till Åbo. Kändes minst sagt underligt att mitt i allt tassa omkring där på Salutorget. På den tiden vi bodde i Åbo var det ju inget speciellt med det, men nu var det verkligen feelis.

På onsdag morgon upptäckte Jonas att Valter mitt i allt har fått två tänder (de första!) i mitten på nedre käken. I och för sig inte så konstigt, eftersom han har haft diverse tandsprickningssymptom sedan i april... Nu fick vi i alla fall nåt slags förklaring till hans förändrade beteende. Hoppas nu bara att vi får tillbaka "den riktige Valter" snart. Jag börjar bli minst sagt kypsä på att skutta runt mitt i natten och ploppa in nappen på honom när han gråter till i sömnen och att aldrig veta om det duger att äta eller inte.

I förrgår packade vi sedan ihop våra grejer och blev skjutsade till Kyrkslätt av mina föräldrar. Passade på att stanna i Fiskars på vägen hit. Blev riktigt överraskade av mängden folk som fanns där. Insåg sedan att det faktiskt är mitt i juli och folk har semester (...som om nu det skulle vara så underligt...).

Imorgon blir det sen att packa ihop våra grejer än en gång och sen bär det av igen på måndag morgon. Hoppas verkligen att resan kommer att gå bra även den här gången!

2 comments:

Anonymous said...

Hej Ullis!
Nu har vi sett ett större antal bilder på Walter och då ser man ju att han liknar båda sina föräldrar, inte bara sin pappa. Ett mycket vackert barn, för övrigt! Åtminstone när han inte äter plommunpure.....
Vi har haft Elvi och Leif här några dagar. Mycket stolta farföräldrar får man säga. Magnus och Åsa, Viktor o Hedda kom samtidigt och vi hade stor tur med vädret, så det blev en lyckad weekend ute på Fredrikslund - mycket sol, mycket mat, mycket vin och så MÖLKKY. Vilket roligt spel för hela familjen! Finnarna kan det här med outdoorexcercises (stavas/heter det så?).
Idag måndag regnar det igen, men jag har börjat jobba igen, så det är OK. Hälsa och krama männen i ditt liv. /Babben

Ullis said...

Hej Babben!
Vi är back in business här i CLT igen. Försöker få Valter att komma tillbaka till sitt gamla schema (dvs att sova hela natten), men det visar sig vara lite svårare än jag först trodde. Det här med nya tänder och övergång till annat än "mammamat" spökar... Han vaknar vid 4-5-tiden och är vrålhungrig. Några bra råd & tips?
Vi såg några bilder som E & L skickade oss. Skulle ha varit roligt att vara med och spela mölkky.
Båda killarna omkramade; V. sover och J. har hållit på och skruvat upp baby gaten. Nu gick han till poolen för att ta ett snabbt kvällsdopp.
Go' natt!