29 Dec 2009

Mellandagsrea - Tammerforspärlor, part 4

Igår passade J & jag på att gå på mellandagsrea. Vi började på Stocka genast när det öppnade. Lugn och lyckad shopping! Förgyllde vår tillvaro med gulvitrandiga Lexington-handdukar, skotskrutiga dynvar, en kökshandduk i jeanstyg, espressokoppar och lite kläder åt J. Själv provade jag en hel del, men det blev ändå inte av att köpa nåt annat än lite underkläder. Jag hade spanat på en gul Hilfiger-väst, men efter att ha provat den, insåg jag genast att den inte var för mig. Såg helt enkelt inte klok ut i den!

Fortsatte sedan vidare till Duetto på Tuomiokirkonkatu (granne med Stocka). Massor med trevliga saker där med, men ändå blev det inga inköp. Därefter styrde vi mot den större H&M på Hämeenkatu. Uppdraget var att köpa byxor åt Junior. Lyckades över all förväntan.

Sedan bar det av till Moda Aukia och Hemtex i Koskikeskus. De rödrandiga handdukarna jag tidigare hade spanat på, fanns nu på rea. Jippiii! Modas rea var ynklig hittills på damavdelningen. -20% på det jag var intresserad av. Blaaah! Nåja, visst fanns det annat med högre reaprocenter, men det var inget som riktigt intresserade.

Tog efter det ett snabbt varv på Radiokirppis nere vid Laukontori. Man vet aldrig vilka skatter det kan finnas på loppis! Den här gången fanns där massor med tomma bord. Vid det här laget började magarna knorra betänkligt. Bestämde oss för att satsa på thaibuffé på Hämeenkatu. Kommer inte ihåg vad restaurangen heter, men den är rätt nära huvudbiblioteket Metso (granne med en liten K-affär). Mycket god mat och trevlig atmosfär. Kändes helt overkligt, när man tittade ut på de dasslocksstora snöflingorna som dalade ner.

Efter lunchen rullade vi vidare till Sokos. Köpte en liten rödvit Holiday-metallskylt och en helt basic krans för halva priset. Ska fixa nåt av den till våren. Här höll jag helt på att glömma dagens megakap! Ett par Sebago-skor på -70%!!! Annars var det massor med folk och inget av större intresse just nu. Fortsatte nu mot Hemtex Outlet på Puutarhakatu (mittemot Anttila). Inget fastnade med den här gången, fastän den för övrigt är en jättebra butik. Sedan styrde vi stegen mot Kekäle på Kauppakatu (nära Keskustori). Samma sak här... Nu fick det vara nog, så två trötta mellandagsshoppare traskade tillbaka till bilen.


Bild: Grace Magazine & jag

No comments: