13 Jul 2006

Suomi-loma I



Har redan hunnit med massor än så länge under vår Suomi-loma. Hade en ytterst hektisk vecka i Tammerfors. Varje dag var det lunch med någon och på kvällen träffade vi några andra människor (bl.a. Markus & Elina, Johanna, Ari & Tarja, Aime, Marja & Jyri, Amurilaiset, Henrik & Malin). Tyvärr hinner man ändå aldrig träffa alla. Kul, fastän det var mycket på en kort tid. På torsdagen kom mina föräldrar (som tur var) och hämtade oss & våra kappsäckar från hotell Tammer. Jonas skulle annars ha haft massor att släpa på, eftersom jag inte får lyfta alltför tunga saker. Vi åkte därefter via Pargas ut till Houtskär.
Otroligt lyxigt med att kunna slappa på bryggan och titta på allmogeseglingar, bada bastu, ro över till Näsby, etc. Efter närmare två veckor där bar det sen av till Kyrkslätt med Elvi & Leif.
Igår gjorde vi Helsingfors osäkert. Passade på att kolla in Stockas rea och lite andra ställen. Idag promenerade vi i "byn" + har varit hundvakt åt Jassu. Senare kom Jenny över på middag, innan Jonas for ner till byn för att gå på öl med killarna (Nicke, Mattias, Mats & Tommen) på Gyllene Gösen. Vi tjejer (Erry, Helle, Kajsa, Marit & jag) blev lämnade hemma. Oj, så vi sörjer...
Har nu några dagar kvar innan det bär av tillbaka till hettan i Charlotte. Leena mailade och berättade att det redan en längre tid har varit +46C i skuggan varje dag... Här klagar folk på hettan och undrar vad vi tycker om det!?! Hehe... Man får liksom lite perspektiv på saker och ting.

No comments: