9 Oct 2007

Heta höstdagar & utflykt till bergen



Här svettas vi fortfarande i torkan, som bara blir värre hela tiden. Klockan är nu 9.20 och utanför vardagsrumsfönstret visar termometern 27,5C i skuggan... Ser fram emot veckoslutet, då det ska bli kallare.

För några veckor sen var vi upp i bergen. Vi startade på lördag morgon och tog vår första paus på outlet mallen i Gaffney, SC. Fortsatte därifrån till Asheville, NC. Trevlig bohemisk liten stad. Vi promenerade runt och åt en god lunch på the Bier Garden. Kan rekommenderas! Där råkade dessutom en av servitriserna vara från Sverige... It's a small world!

Vi sov över i Asheville på hotell. Hemsk natt! Valter höll på att få tänder & vi var på ett främmande ställe... Jag tror att jag var uppe med honom 8 gånger under natten. Vid niotiden på söndagsmorgonen åkte vi upp på Blue Ridge Parkway. Ruskan hade ännu inte riktigt kommit igång, men det var jättefint ändå. Vår nästa paus blev Mount Mitchell, högsta punkten öster om Mississippi-floden. Därifrån åkte vi vidare och stannade i en liten håla, som heter Pineola, för att äta lunch. På eftermiddagen blev det att promenera runt i Blowing Rock. Det var meningen att vi skulle ha övernattat i Boone, men vi bestämde oss för att åka hem i stället.

No comments: