6 Feb 2008

Få se vad som händer...


Så här stod det på Husis hemsida alldeles nyss:

Över tjugo dödade av tromber
Publicerad: 06/02 09:25
uppdaterad: 06/02 10:58

Minst tjugo människor omkom när tromber svepte fram över Arkansas, Tennessee och Kentucky på supertisdagens kväll. Ytterligare människor rapporterades saknade och många var skadade.
När vallokalerna just hade stängts utfärdade myndigheterna trombvarning i bland annat Jackson i Tennessee på supertisdagens kväll. Sirener hördes över hela staden. Fyra valkretsar i Tennessee måste stänga sina vallokaler i förtid på grund av ovädret, rapporterade NBC. Förödelsen var omfattande där tromberna drog fram genom de två delstaterna. Ett köpcenter i Memphis i Tennessee liksom ett i studenthem i Union University i Jackson fick svåra skador. Flera studenter blev instängda i den svårt skadade byggnaden, men ingen av dem tycks ha fått svåra skador.Ett sjuksköterskehem i Jackson var bland stadens raserade byggnader.
En vägg rasade i ett Sears-varuhus i utkanten av Memphis samtidigt som ett okänt antal människor blev instängda i en raserad industribyggnad i staden. Ett hus började samtidigt brinna inne i Memphis. Den demokratiska presidentaspiranten Hillary Clinton, som vann tisdagens primärval i både Tennessee och Arkansas, sade under ett framträdande:
– Vi tänker på invånarna i Arkansas och Tennessee i våra böner. De har drabbats av hemska tromber i natt.
TT

Här hos oss säger de på radion att vi kommer att få resterna av ovädret till oss senare på eftermiddagen. De varnar för starka vindar och hårda åskväder. Får nu se vad som händer. Ibland stämmer det riktigt bra, men andra gånger försöker de skrämma folk (eller vad det nu sen är).

No comments: