4 Sep 2009

Royal treatment?

Onsdagen den 26.8 var lite speciell på mitt jobb. Vi hade nämligen besök... ...av president Tarja Halonen med make OCH av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia av Sverige. Minst sagt intressant dag!

Innan besöket hade vi pysslat flaggor, övat på att ställa upp oss på skolgården och att stiga upp snyggt i klassen om vi skulle råka få besök. IAF, onsdag förmiddag kryllade det av poliser på skolgården och i närheten. Killarna i min klass kunde knappt ens äta, för det gick så många poliser förbi på gatan.

Kl. 11.45 bar det av till skolgården. Där stod vi och väntade tills det ungefär kl. 12 dök upp en buss med våra celebra gäster med följe. Först diskuterade de alla fyra med elever vid avspärrningarna och blev sedan emottagna av scouterna och fortsatte sedan in på dagis. Då var det dags för oss att snabbt förflytta oss in i klasserna för att ha "normala" lektioner.

Om du tittar riktigt noga, så märker du att jag råkade fastna på en av pressens bilder. Inte för att jag syns skapligt, men jag finns uppe i vänstra hörnet.

Mina treor satt och gjorde textuppgifter i matteboken när Tarja kikar in och vinkar och hälsar. Några sekunder senare var det kungen som gjorde likadant. Besvikelse över att de inte kom in. Eleverna räknade tyst & duktigt när sen herr Arajärvi kom in. Han mumlade lite i skägget och undrade vad vi höll på med. Verkade oinspirerad och påminde nog mest om en get.

Sen kom dagens höjdpunkt. Mitt i allt kommer Silvia ångande i full fart. Hon hade tydligen gått in i varje klass hos oss och hälsat på. Kändes helt overkligt när hon kom för att skaka hand med mej. Sen undrade hon vad vi höll på med, tyckte att eleverna jobbade så tyst och fint, tyckte att vi har intressanta matteböcker och beundrade deras teckningar. Efter diverse varv av och an i klassen skulle hon åter skaka hand med mej och försvann upp i övre våningen. Ganska häftigt!


Valter hade också chansen att få se gästerna. Hans grupp fick se dem genom fönstret till dagis. Där vinkade de med sina flaggor och sen blev det genast dags att gå och lägga sig efter lunchen. Trots det berättar han att "jag vinkade med flaggan åt kungen och drottningen".

Bilder: pressen & min kollega Stina.

No comments: