21 Dec 2006

Snart ar det jul...


...inte for att det alls kanns sa, men det ar i alla fall vad kalendern pastar. I sondags (den 17.12) satt vi vid poolen och laste och at lunch i solskenet. Termometern visade langt over+20C. Kandes minst sagt lite overkligt!

Den mesta julfeelisen hade vi pa Svenska skolans julfest i lordags. Det var massvis med god julmat, trevliga manniskor och elevernas luciatag var jattelyckat.

Inte sa konstigt egentligen, att vi inte ens kanner av det har med jul; vi har forstas ingen sno, och vi stressar inte det minsta med julklappar och julmat. Storsta paniken var att fa ivag nagra julkort. Det blev sent, men battre sent an aldrigt filosoferar jag. Vi hade bara tankt fixa lite potatislada enligt Jonas farmors traditionella recept. Fa se hur det lyckas. Det ar liksom forsta gangen for mej... Skinka gar det att kopa i affaren. Kopte kallrokt lax igar, som vi delade med en kompis. Har dessutom lyckats hitta svensk mattjessill pa Chef's Market i Matthews. Det racker mer an val for oss. Hade dessutom tankt hinna koka risgrynsgrot har nagon dag.

Julafton kommer vi att fira tillsammans med vara grannar Dawn & Rob. Det ska bli intressant att fa vara med om deras italienska traditioner. Annars har vi bara tankt ta det lugnt och traffa kompisar under mellandagarna.

No comments: