6 Sep 2007

1 - 4.9.2007 Labor Day i Washington, D.C.


I år firade vi Labor Day i Washington D.C. alla tre. Valter klarade den korta flygresan (ca. 50 min.) som ett gammalt proffs. Sen gick det hur lätt som helst att ta en taxi in till stan från Dulles. Det går också att ta sig till stan med buss och tåg.
Jonas hade hittat en bra deal på ett hotell mitt inne i stan (9th Street & F Street, alldeles bredvid the International Spy Museum). Det visade sig vara jättelyckat. Andra möjligheten skulle vara att bo lite billigare långt utanför stan och åka in med tåg. Det här alternativet passade oss alldeles utmärkt. Från vårt hotell var det 6 kvarter till Vita Huset, några kvarter till Chinatown och inte heller långt till alla museer vid the Mall.
Under våra fyra dagar hann vi uppleva massor. Skriver här bara kort om olika grejer vi gillade. Den som vill kan ju pröva på samma grejer, om man så vill. Här kommer några tips:
- The Circulator. Olika busslinjer som går till viktiga ställen för turister. Kostar $1.00 per person. Går att få en biljett med två timmars byte.
- Tony Cheng's Mongolian BBQ i Chinatown. God mat & en trevlig, lite annorlunda upplevelse.
- Gå och ät på District Chophouse and Brewery (509 7th Street NW).
- Alla intressanta monument. Vi kollade in bl.a. the Washington Monument, the Tidal Basin, the Jefferson Memorial, the National WWII Memorial, the Vietnam Veterans Memorial, the Lincoln Memorial och the reflecting pool. Mera finns det...
- Vita Huset. Intressant att se Yrjö Puskas kämppä på riktigt.
- Capitol Hill. Vackert & imponerande.
- The Smithsonian. Massor av intressanta museer med gratis inträde! Kolla närmare på: http://www.gosmithsonian.com/. Vi hann med att besöka the National Museum of Natural History och the National Air and Space Museum. Det finns så mycket kvar att utforska. Vi hann bara skrapa lite på ytan.
- Georgetown. Jättefin stadsdel! Där finns bl.a. den finaste Dean & Deluca jag nånsin sett.
- Dessutom gick det mycket enkelt att röra sig med barnvagn inne i stan. Det gäller bara att komma ihåg att ta med tillräckligt med barnmat. Det är svårt att få tag på mataffärer inne i centrum. T.ex. CVS Pharmacy har 2-3 olika sorters fruktpuréer, om man har tur.
Nu har jag säkert glömt en hel del, men jag får väl lov att skriva mera om vår resa sen när alla intryck har sjunkit in lite. I alla fall tycker jag att Washington, DC var mycket trevligare än vad jag hade trott. Skulle när som helst åka tillbaka dit.
PS. Kan varmt rekommendera boken DK Eyewitness Travel Washington, DC.

No comments: