21 Jun 2011

Köpenhamn 17-18.6.2011Jag har alltid varit svag för att resa iväg någonstans, också om det sen skulle vara för bara några dagar. Så också den här gången! Det är nåt speciellt med att sitta där på planet och titta på de vackra molnen, så stort och oändligt. Kan inte ens förklara det riktigt.


Den här gången fanns det massvis med elefantkonstverk utspridda över hela staden. En av dem jag gillade mest var den här utanför Illums Bolighus på Ströget.


Största delen av resan gick åt att vandra omkring på stan, shoppa lite och titta på folk. People-watching är ett riktigt nöje tycker jag. Under vår förra resa till Köpenhamn var gummistövlar den stora trenden, och det var det minsann fortfarande. Jag har tappat räkningen på alla par jag såg på två dagar!På tal om stövlar, så kommer vi ju osökt in på ämnet skor... Vad sägs om mitt Stylesnob-fynd? 225 danska kronor är minsann inte illa. Veckan innan provade jag exakt samma skor på Sokos, men där vill de ha 99€. En viss skillnad!


Kompisen Annika har talat sig varm för sina Swedish hasbeens for H&M, men jag har inte riktigt hakat på förrän nu. Kanske tre par är overkill, men jag kunde inte låta bli när de reades för 100 kronor paret. Och jo, de är bekväma!


På lördag eftermiddag hade vi stämt träff med våra fd grannar från Charlotte. Heidi, Thomas, Cecilia och Maya har alldeles nyss flyttat hem till Danmark och väntar på att få flytta in i sitt nya hus. Vi åkte ut till shoppingcentret Field's för att träffas och äta lunch tillsammans.

Allt var OK och vi hade nyss beställt vår mat, då det blev ett förskräcklig oväsen. Brandlarm. Hela stället skulle utrymmas. Vi och flera tusen andra promenerade lugnt ut genom konstiga trappor och lastutrymmet med diverse sopinsamling. Vi varken såg eld eller rök, så vi har ingen aning om vad som brann.

Vad göra sen då? Thomas kände som tur till ett ställe i närheten, så vi gick dit och hade en trevlig eftermiddag innan det var dags att åka ut till flyget.

Än en gång kan jag konstatera att jag har lust att åka tillbaka till Köpenhamn!

2 comments:

Anonymous said...

Ååå så fina röda skor, såna vill jag också hitta :)

Annika

Ullis said...

Tänk att ibland så lyckas man... Snygga skor, som jag hade kollat på innan och dessutom på extra rea...