12 Jan 2010

Fransk laxlåda

Var inne på Arla och kollade om jag skulle hitta lite middagsinspiration. Som vanligt fanns det nåt trevligt. Jag har inte provat receptet ännu, men det låter gott och verkar vara enkelt att laga. Idag hittade jag följande pärla:



Fransk laxlåda (4 port.)

500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl grädde
2 tsk fransk senap

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Krydda fisken med salt.
Skiva purjolöken.
Kärna ur och tärna äpplena.
Lägg allt i en ugnssäker form.
Blanda grädde och senap.
Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Bjud gärna kokt potatis till.

No comments: