5 Jan 2010

Sirloin Chapman

Jag läste för ett tag sedan ett gammalt nummer (maj 2009) av tidningen Gloria. En av mina favoritgrejer där är diverse kändisars 10 favoritrecept. Dels brukar recepten vara bra, och dessutom är bilderna på maten så fina. Den här gången var det inredningssnubben Marko Paananen, den förre killen i TV-programmet Inno, som presenterade sina favoriter. Hemma hos oss blev vi genast inspirerade av Sirloin Chapman. Nu har vi gjort rätten två gånger. Första gången gjorde vi helt enligt receptet, och andra gången gjorde jag några små ändringar. Jättegott blev det i vilket fall som helst!

Sirloin Chapman

600 - 800 g nöt yttre filé
½ dl teriyakisås
1 msk soya
1 - 2 tsk sirap

Blanda ihop marinaden och låt köttet marineras över natten. Stek sedan i smör tills ytan är mörk. Köttet ska vara rosa på insidan. Skär sedan upp i ca. 1 cm tjocka skivor.

Mina kommentarer:
Jag använde 2 tsk sirap, det blev ändå inte för sött. Andra gången vi lagade rätten, lade jag till svartpeppar och vitlök i marinaden. Jag tyckte det blev godare så, eftersom maten fick mera sting. Det här är ett recept, som det verkligen lönar sig att prova!

2 comments:

alegni said...

tack för tipset! jag har nu kopierat över receptet till min receptsamling :)

Ullis said...

Det är bara så himla gott & enkelt!
Ska få gäster till veckoslutet och har (...nu igen...) tänkt fixa till lite SC.