24 Mar 2008

Måndag igen


Tillbaka till vardagen igen...
Måndag igen...

I torsdags fick vi äntligen veta att vi får fortsätta att bo här på the Preserve på en sk. "corporate lease" efter att vårt flyttlass åker iväg till Finland i maj. Jippiii!!! Det betyder att vi bor kvar i vår gamla lägenhet med hyrda möbler, tills vi flyttar hem i juli. Bättre att leva ur några kappsäckar på ett bekant ställe än nånstans okänt eller på ett hotell. Bo på hotell med Valter i sju veckor? No, thank you!

I fredags när Jonas var ledig passade vi på att åka en sväng till Concord Mills. För en gångs skull var det rätt folktomt där. Underlig känsla, eftersom där alltid är rätt proppat. Det är ju North Carolinas största turistsevärdhet med 17 miljoner (!) besökare i året. Antar att bristen på folk berodde på att det var skoldag. Skolorna här är stängda idag och imorgon. Läste på tidningen om att CMS hade över 1000 lärare (av dryga 8000), som inte dök upp på jobb i fredags pga att det var långfredag (...religious reasons...).

I lördags åt vi lunch med Chip & Darla på Delancey Street Deli vid the Fountains. Helt underbart att kunna sitta ute i solen och äta. Det var visst +24C. Skönt! Igår var det lite svalare, men vi njöt ändå av en jätteskön långpromenad på McMullen Creek Greenway. Såg nåt alldelses otroligt där. Det kom en rätt stor gubbe på en elektrisk cykel. Det var inget, men han hade en GPS på cykeln! Jag blir bara inte klok på de här människorna.
Vi avslutade dagen med att Jonas grillade, medan jag nattade Valter och fixade sallad och färsk, grön sparris. Det blev en riktig höjdarmiddag med gott rödvin!

No comments: