23 Jan 2008

Lentil veggie puree


Tänkte dela med mej av ett recept jag fick av min kompis Sara. Valter skuttar inte av glädje pga att jag bjuder på den här maten, men den går ändå mycket bra ner. :)

LENTIL VEGGIE PUREE

Melt butter (I used olive oil) in a sauce pan and add 1.5 cup leeks and saute for 3 minutes. Stir in 1/4 cup celery, 1 cup carrots and 1/3 cup red lentils and cook for about 2 minutes. Add 2 cups sweet potato and a bay leaf, cover with vegetable or chicken stock (about 1.5 - 2 cups). Bring to a boil, reduce heat and simmer for 30 minutes. Blend as puree, older babies can eat it as it is.

2 comments:

Anonymous said...

Godaste soppan:

Vitlök, rödlök (i bitar o fräst med en msk paprikapulver), hackad ingefära (ca 1 tumme stor bit), 2 dl röda linser, 4 dl grönsaksbuljong, 1 burk tomater. Puttra 40 minuter, stavmixa slät, blanda i en burk kokosmjölk. Severa med krutonger. Nami!

Annika

Ullis said...

mmmmm.... låter gott!