15 Nov 2006

Stackars delfiner & maltlimpor

Talade med mina foraldrar pa telefon i morse. De bl.a. berattade att nu hade de stackars delfinerna som sags i Korpo hittats doda. Sa har skriver Internytt om saken den 14.11.2006 kl. 10.25:
"De två delfiner som påträffades i Skärgårdshavet för en dryg vecka hittades i går döda. En fiskare i Dragsfjärd hittade delfinerna i sitt laxnät i går. De båda delfinerna tros ha varit en hondelfin och hennes unge. Den större var två meter lång och ca 100 kilo tung. Ungen var klart mindre och vägde under 50 kilo. Delfinerna påträffades första gången utanför Korpoström den 3 november. De var lekfulla och orädda och konstaterades förra veckan höra till arten vanlig delfin."
Annars har dagen gatt i fixandets tecken har hemma. Anya var over och drack en kopp te medan jag bakade maltlimpor till den svenska tjejtraffen. Av nagon anledning blev de inte alls lika bra som tidigare. Kan det bero pa att degspadet var lite for varmt och att torrjasten inte gillade det? Who knows? Far se hur de verkar imorgon. I varsta fall far jag val lov att baka nya pa eftermiddagen / kvallen nar jag kommer hem.

No comments: